Marija i Julijana

Podeli tekst na...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mnogo je onih koji misle, baš kao Marija i Julijana da je oko nas previse šunda i neukusa. Ipak, ono što izdvaja ove dve umetnice jeste što one, pokušavaju da to stanje zajedno promene.

Marija i Julijana nisu imale plan da osvoje svet ili da materijalno profitiraju već da učine korak dalje u svom izrazu ali i u estetskom poimanju klasične muzike. Objedinile su klasiku i pop, klavir i druge instrumente, muziku i pokret, audio i vizuelni doživljaj i dobile autentičan izraz, emociju, gotovo dramu.  Za ovakvo građenje muzičkih priča nisu više dovoljne samo dve umetnice, one su kreatori ideje i energije koje pokreću ceo tim. Inspirisane životom, kako same kažu, okupljaju ljude sličnog senzibiliteta i magija tek onda nastaje. Znamo da zajedno možemo vise ali Marija i Julijana kažu da se nebo može dotaći jedino ako osećamo na isti način, ako smo iskreni, istrajni, strpljivi I tolerantni na putu ka istom cilju. Ono sto je najlepše od svega jeste uživati svakodnevno u muzičkoj i vizuelnoj kreativnosti, a sama dela su posledica ove privilegije. Za to nije bilo dovoljno samo roditi se sa talentom. Talenat je tek delić, rad i petosatna vežbanja su ono što te uznapreduje i dovodi do visokih priznanja na prestižnim svetskim akademijama, ali tek hrabrost i vera u svoju ideju cine te izuzetnim. Na tom putu imati prijatelja sličnih snova velika je sreća, a tamo gde je ljubav nema mesta za strah I tu nastaje umetnost.

 

 

Podeli tekst na...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

(38 Posts)

Coolcooltura prati ljude, događaje, dela ... sve ono što inspiriše. Zamišljen je kao platforma za one koji traže svoj prostor i trenutak, ali i za one koje takvi sadržaji nadahnjuju.

One thought on “Marija i Julijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *